Hembygge.com

WordPress

Att skapa sin egen webbplats behöver inte vara så komplicerat som många tror. Man behöver inte lära sig HTML, Javascript eller andra språk, det finns betydligt enklare sätt att komma igång.

Ett av de vanligaste verktygen för detta är WordPress, ett hanteringssystem skrivet i PHP som använder sig av en databashanterare kallad MySQL för all lagring av data.

När WordPress först kom ut var det riktat till bloggare, men nu har det blivit så populärt och växt så pass mycket att det klarar av att hantera betydligt mer avancerade funktioner. Det är faktiskt möjligt att till och med sätta upp en webbutik med WordPress idag.

Normalt sett när man lägger upp en webbplats så använder man sig av en FTP-klient för att redigera och uppdatera sina sidor, men genom WordPress får man tillgång till hela sajten bara genom en enkel inloggningssida.

Man behöver inte ens tänka väldigt mycket på själva designen när man håller på med WordPress, det finns hundratals teman som är helt gratis att använda där man får ett helt upplägg på sajten utan att behöva skriva en enda rad kod.