Hembygge.com

Webbdesign, kort lista på användbara tips

webdesign

När man skapar en webbsida är det väldigt viktigt att tänka på hur man ska göra med själva designen av hemsidan. Enbart fantasin sätter gränser hur man kan designa sin webbsida och ibland kan det vara bra att ta lite hjälp. I texten nedan kan man hitta ett par hjälpsamma tips angående webbdesign.

Innan man skapar sin webbsida kan det vara bra att tänka igenom vad syftet med sidan är. Är det en webbshop där folk ska köpa saker eller är det en blogg där du ska skriva inlägg? I vilket fall är det viktigt att anpassa designen på din sida så att det matchar syftet.

Om du ska använda menyer på din webbsida försök då att göra dem så enkla som möjligt. De ska ge besökarna en enkel och tydlig överblick över vad din sida har att erbjuda och vars man kan hitta det.

Försök att formatera dina texter på ett stiligt och kontinuerligt sätt. Använd samma teckenstorlek och typsnitt på texterna och försök att skapa mellanrum mellan texterna så att det inte blir stora block med text.

Tänk på att inte fylla sidan med en massa rörliga bilder och annat onödigt tjafs. Det kan få sidan att se ut som en reklam spam sida samt att det blir väldigt svårt att fokusera på själva innehållet på sidan. Snåla inte med tomma utrymmen och skapa lite luft på sidan. Detta gör att besökaren kan hinna andas och får även sidan att se mindre rörig ut.