Hembygge.com

Starta upp en sajt, vilken plattform ska jag välja?

design_web_webdesignDet finns många val man måste göra när man startar upp en sajt, ett av dessa val är vilken plattform du väljer att bygga din sajt på. Det kan vara väldigt svårt att välja vilken plattform man ska använda speciellt om man inte är så insatt i ämnet. Nedan kan du läsa vilken plattform som rekommenderas samt vilka alternativ det finns.

Det finns väldigt många olika alternativ och favoriter skiljer sig väldigt mycket från person till person. Något man dock bör tänka på är att välja en plattform som passar bra överens med webbsidans syfte. Till exempel om man vill bygga en blogg så rekommenderas WordPress då denna har bra funktionalitet för att skapa webbsidor som fokuserar på text och information medans om man istället skulle vilja bygga en webbshop så är det nog ingen bra ide att bygga den med hjälp av WordPress då man behöver implementera sätt att köpa varor och hantera transaktioner. En bättre plattform för webbshoppar är antagligen Magento vilket är en plattform för just e-handel.

Om du enbart vill skapa en vanlig text och informationsbaserad webbsida är WordPress det bästa valet då det är ett väldigt enkelt plattform att använda och det går snabbt att komma igång. WordPress startade som ett bloggverktyg men har på senare år anpassats för att användas på vanliga infromationssajter.