Hembygge.com

Succéspel från Blizzard Entertainment

Blizzard Entertainment är ett mjukvaruföretag som sedan 1990 ligger bakom många storsäljande speltitlar. Under alla dessa år är Blizzard Entertainment fortfarande en av de främsta speltillverkarna och bibehållit ryktet för kvalitet och spänning. Detta företag ägnar sig även åt tv-spel, men fokus ligger först och främst på datorspel, RTS-spel (realtidsstrategi) vilket är en datorspelsgenre. Kortfattat innebär denna genre att som spelare måste du använda speltiden för att förhindra fiendens armé att mobilisera sig. Blizzard Entertainment står bakom många succéspel, men det finns vissa som sticker ut lite extra.

World of Warcraft – också känt som WoW. Ett av världens största och mest framgångsrika serie av spel online som lanserades första gången 1994 och har över 10 miljoner spelare. Detta är ett massivt rollspel online där spelare världen över kan ta del av ett och samma spel. I detta spelet får du exempelvis möta galna kungar, mystiska pandor, alver och orcher. Spelet går ut på att du ska skapa dig en figur för att sedan ge dig ut i en fantasivärld och hjälpa de som behöver hjälp och slåss mot monster/fiender när det behövs.

Vad som gör RTS-spel så populärt är att spelare får utveckla sin egna karaktär och därmed få bättre utrustning, framförallt för den sociala upplevelsen det ger, eftersom du spelar med massor av andra människor och kommunicera via spelet.

Diablo – ännu ett succéspel från Blizzard som släpptes år 1998. Detta spel är det allra första av Diablo-spelen och går ut på att förinta The Lord of Terror, Diablo, som med hjälp av en mutad präst tagit sig till den mänskliga världen. Du kan välja en av tre karaktärer att spela som; Krigare, Bågskytt och Magiker (Warrior, Rogue och Sorcerer). Diablo är liksom WoW populärt för dess action och spänning, men också av den anledningen att kunna kommunicera med andra spelare. Diablo är en spelserie och varje serie har olika handlingar.