Hembygge.com

Tips vid val av surfplatta

Surfplattor fortsätter att vara populära av många olika anledningar och utbudet av dem är minst sagt enormt idag. Vad man bör vara uppmärksam på varierar så klart beroende på vad det är man huvudsakligen planerar att använda den till. Här tar vi en titt på några olika användningsområden och vad man bör satsa på.

Istället för en dator

Surfplattor har blivit så pass kraftiga att somliga faktiskt kan användas som en ersättare för en dator. Till att börja med är de ju till och med smidigare att ta med sig än en laptop, men det går även att använda saker som tangentbord och pekpennor till surfplattor för att göra dem ännu mer kapabel i arbetssyfte. Är detta tanken man har med sin surfplatta bör man se till att köpa en något dyrare. En tiotumsskärm är helt klart rekommenderat och inbyggt 3g eller 4g är också en stor fördel.

Surf och lite spel

Den kanske vanligaste anledningen till att skaffa en surfplatta är väldigt generell. Det handlar inte om att den ska fylla en specifik funktion utan bara är en lättsam pryl man kan använda för att underhålla en i soffan, sängen, vid köksbordet eller liknande. Spel anpassade för surfplattor har länge funnits i mängder och har lett till otaliga timmars nöje. På senare tid har casinospelandet ökat en hel del och praktiskt taget alla har versioner för mobil/surfplatta tillgängliga.I denna kategori kan man ofta komma undan med en riktigt billig surfplatta då inga av dessa aktiviteter kräver så värst hög prestanda.

Titta på film

Att använda tjänster som Netflix har länge varit ett av de mest populära användningarna för surfplattor. Surfplattan lämpar sig ypperligt för detta syfte men för bästa möjliga upplevelse kommer man att behöva ställa några krav. Till att börja med kommer man nog vilja ha en skärm på minst tio tum och den bör så klart kunna klara av full hd-upplösning. Men det är ju inte bara bilden som ska vara högkvalitativ. Ljudet är ju minst lika viktigt och här kommer det sällan duga med de inbyggda. Ett bra tips är då att satsa på ett par riktigt bra trådlösa högtalare.