Hembygge.com

Starta en blogg – hur går jag tillväga

Blogging

Att skriva bloggar har på senaste tiden blivit extremt populärt och antalet bloggare ökar ständigt. Det finns dock väldigt många frågetecken runt hur man startar en blogg. Nedan kan du hitta några tips på hur man på bästa sätt kan gå tillväga för att starta en fungerande blogg.

Förr i tiden var det definitivt svårare att starta en blogg i jämförelse med idag, då vem som helst kan starta en egen blogg utan några som helst förkunskaper. Det finns många gratistjänster man kan använda för att starta en blogg. Den vanligaste tjänsten är antagligen wordpress som tillåter dig att skapa och designa utseendet på din blogg. Om man vill ha mer frihet över designen och utseendet på bloggen kan man alltid välja den långa vägen och designa den själv med skriptspråk och ladda upp den på en egen domän.

Några saker man kan tänka på angående designen är att inte ha för mycket distraktioner runt omkring på bloggen såsom en massa reklam med blinkande animationer då detta tar bort fokuset från texten. Sikta istället på ett minimalistisk tema och låt läsarna på bloggen andas lite.

Sedan är det viktigt med att man kontinuerligt uppdaterar bloggen så att den inte dör ut. Försök att hålla ett stadigt uppdaterings schema så att dina läsare vet när du ska posta något annars kan det lätt hända att läsarna tappar intresse om du inte uppdaterar bloggen.