Hembygge.com

Förändringar som företagare

Det kanske har varit en dröm för dig att driva någon form av verksamhet och du har varit och är duktigt på det du gör. Ibland blir inte företagandet kanske inte som du tänkt dig utan du känner att du vill kliva av och gå vidare med något annat. Det är inte en fråga om att ge upp utan det kan ses som en självbevarelsedrift att inte köra både sig själv och företaget i botten.

Det finns lite olika sätt att lägga ner ett företag beroende på företagsform. Om din verksamhet är ett AB så kan en snabbavveckling av företaget göras genom likvidation, enklaste vägen är att sälja sitt bolag till Citadellet Likvidationer som tar över ditt företag och snabbavvecklar det. Du får betalt för ditt företag och de tar över ansvaret för detta och avvecklar det genom likvidation.

Vill du att företaget ska fortsättningsvis finnas kvar i någon form så kan du sälja det till någon som är intresserad av att köpa och driva det vidare. Blocket kan vara ett ställe där du annonserar ut ditt bolag. Det går också att kontakta företagsmäklare som inte gör något annat än att sälja företag. Hur pass attraktivt ditt företag är svårt att säga och det kan ta tid innan du får det sålt eller så kan det gå snabbt.

Du bör väga vilka för och nackdelar det är med olika metoder då du ska göra dig av med ditt företag. Vad är bäst för dig och vad är bäst för företaget. Det kanske är så att en avveckling är det som är det bästa då ska du naturligtvis använda dig av den metoden. Vill du att det du byggt upp ska fortsättningsvis finnas kvar på något sätt då är en försäljning att föredra.