Hembygge.com

Designa efter syfte

webdesign_164591222

När man designar en webbsida så finns det flera saker som är viktiga att tänka på och en av dessa saker är att man ska bygga och designa en sida efter det syfte som sidan ska tjäna. Om detta låter intressant så kan du läsa mer om detta i texten nedan.

Att designa en webbsida efter syfte är en bra teknik man kan använda sig av för att göra en sida mer relevant och det gör man genom att forma sidan så att den passar till det ämne som sidan handlar om och liknande. Om man till exempel har en sajt som handlar om IT nyheter så kan det vara en bra idé att lägga in ett “news feed” som ständigt uppdateras med de senaste IT nyheterna eller om man till exempel har en sajt om naturbilder så kan man bygga sidan som ett galleri där man kan kolla igenom de olika bilderna.

Det finns många som inte tänker på att designen på en webbsida kan vara ett extremt användbart verktyg för att förmedla vad sidan handlar om. Ett bra sätt att testa detta på är genom att kolla om en besökare kan avgöra vad en sida handlar om inom de första fem sekunderna han besöker sidan på. Om han inte kan det så är det kanske dags att skapa en ny design på sidan.